Waarom is een glascoating voor autoliefhebbers?

Autoliefhebbers zijn zuinig op hun auto en willen er graag het beste voor. Iedere autoliefhebbers wast zijn auto minstens wekelijks en wilt altijd dat de wagen er goed verzorgd en netjes bij rijdt. Een glascoating kan hierbij aanzienlijk helpen!

Een glascoating zorgt namelijk hoofdzakelijk voor een betere bescherming van de autolak. Het zorgt ervoor dat de lak beter tegen krassen beschermd wordt. Het is water- en vuilafstotend. Het beschermt de autolak tegen ongewenste weersinvloeden en het blijft 5 jaar zijn werking houden.

Water- en vuilafstotendheid

Een glascoating is hydrofoob, dat betekent letterlijk ‘bang voor water’. Dat betekent dus wat water niet aan de glascoating zal hechten en zo ook is het voor vuil erg lastig om zich aan de glascoating te kunnen hechten. Dit hydrofobische effect zorgt er ook voor dat het water als mooie pareltjes op de lak blijven staan, dit wordt “beading” genoemd. Naast dat dit er erg fraai uit ziet zorgt het er ook voor dat de auto gemakkelijker schoon te houden is.

Krasbestendigheid

Het hoofdbestandsdeel in een glascoating is SiO2 ofwel siliciumdioxide. De hardheid van deze coating ligt op 9h op de schaal van Mohs. Deze schaal gaat van 1 tot 10, waarbij 10 diamant is, wat het hardste materiaal is dat bestaat. De schaal van Mohs wilt zeggen dat er in het materiaal enkel gekrast kan worden met een soort materiaal met een hoger getal op de schaal van Mohs. Dat wilt dus zeggen dat er zeer weinig materialen zijn die krassen kunnen veroorzaken in de glascoating. De door ons gebruikte glascoatings behalen een hardheid van 9h. De hardheid van de gemiddelde autolak zelf is 3h. De absolute hardheid wordt daarmee tot vierhonderdmaal harder.
De glascoating beschermt de autolak door zich met de lak te mengen. De normale wax zoals we die kennen zorgt voor een beschermlaag die bovenop de autolak komt de liggen. Een glascoating daarentegen hecht zich tot in de poriën van de autolak.

Glansgraad

Een bijkomend effect van een glas coating is dat deze de glans in de laklaag enorm verbetert. Door de Sio2 kristallen in de coating zal de lak een mooie diepe "wetlook" krijgen. Bij auto's met een metallic lak zullen de metallic deeltjes veel beter zichtbaar worden waardoor onwijs veel meer glans ontstaat. Bij een uni lak wordt de lak juist veel dieper van kleur.

Bescherming

De glascoating beschermt de autolak tegen weersinvloeden van buitenaf. Iedereen kent het wel, de vogelpoep die in je lak invreet. Bij een glascoating gebeurt dat echter niet. De glascoating beschermt namelijk tegen zuren, chemicaliën, oxidatie, corrosie, Uv-licht en pekel. Doordat de glascoating een wordt met de structuur van de lak, zorgt het er voor dat vocht, vuil en gevaarlijke schimmels en bacteriën net in de poriën van de lak kunnen komen. Het behoud van de lak zal dus aanzienlijk bevorderen.

Duurzaamheid

De stand tijd van een glascoating kan variëren tussen 12 en 60 maanden. Dit is natuurlijk langer dan een normale wax ooit zal behalen. De stand tijd van een wax is namelijk maximaal 6 maanden. Dat betekent dat een glas coating enorm duurzaam is. Daarnaast vervaagt een wax al bij het wassen van de auto, deze wordt er in wezen af gewassen. Het is echter onmogelijk om een glas coating van de lak te wassen, deze moet eraf slijten. De coatings die wij aanbrengen hebben een stand tijd van 60 maanden.

Hoe brengen wij de coating aan

De auto moet eerst geheel schoongemaakt worden. Het schoonmaken van een auto lijkt eenvoudig maar dit dient voor het aanbrengen van een glascoating zeer grondig te gebeuren. De auto wordt volledig in de pre-wash gezet zodat alvast hardnekkige vuilresten kunnen losweken. Hierna wordt de auto volledig met de hand gewassen volgend de twee-emmer methode. De lamswollen washandschoen wordt voordat sop uit de emmer wordt genomen telkens eerst in een emmer met schoon water gespoeld. Dit is om te voorkomen dat vuilresten en zand krassen in de lak veroorzaken. Vervolgens worden de velgen gereinigd met een Ph neutrale velgenreiniger en zachte borstels. Na het afspuiten van de auto met ontkalkt water wordt deze gedroogd met een zachte microvezel droogdoek. De auto lijkt nu perfect schoon, maar zover zijn we nog niet! Het oppervlakkige vuil is nu volledig verwijderd echter zitten de poriën van de lak nog vol met vuilresten. Om het vuil uit de poriën te verwijderen wordt de auto volledig gekleid.

Nu de auto grondig schoongemaakt is, dienen lakcorrecties gedaan te worden. Voordat de lak straks verzegeld wordt met een glascoating is het natuurlijk van belang dat eerst het maximale resultaat uit de lak gehaald wordt. Dit doen we door de auto te polijsten in verschillende stappen. De eerste laag polijsten zorgt ervoor dat alle lichte oppervlakkige krassen uit de lak verdwijnen. Deze krassen worden ook wel swirls of wasstraat krassen genoemd. Zodra deze krassen verwijderd zijn uit het oppervlak van de lak is het noodzakelijk om de hologrammen uit de lak te polijsten. Hologrammen zorgen ervoor de de glans in de lak niet constant is en geeft een zeer vreemd effect. Na deze stap wordt er gefinisht met een laatste stap polijsten voor een extra glanzend effect. Nu is het maximale resultaat uit de lak behaald. Nu is het belangrijk om dit resultaat te verzegelen.

Voordat de coating op de autolak aangebracht kan worden, moet de lak eerst grondig ontvet worden. Dit gebeurt met een isopropyl-oplossing. Deze oplossing is speciaal geschikt voor autolakken en zorgt ervoor dat de coating beter hecht. Na het ontvetten wordt zorgvuldig de glascoating op de lak aangebracht. Dit gebeurt per kleine secties en er worden meerdere lagen gezet voor een beter resultaat. Na het aanbrengen van de glascoating moet deze 24 uur uitharden voordat de auto weer de weg op mag. De glascoating is de eerste twee weken nog niet volledig op sterkte en daarom wordt na deze 24 uur de glascoating voorzien van een reguliere wax laag. De auto mag beslist niet gewassen worden de eerste twee weken, wel kan deze tegen regen.

Dit gehele proces wordt uitgevoerd voor alle lakdelen van de auto, chroomdelen, sierlijsten, grills, verlichtingsdelen, velgen en ramen. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om het interieur volledig te reinigen en leder op te poetsen.

without
https://glascoatingdenbosch.nl/wp-content/themes/hazel/
https://glascoatingdenbosch.nl/
#249cd4
style2
paged
Loading posts...
/home/public/sites/www.glascoatingdenbosch.nl/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
off
off