Glascoating

Een glascoating ook wel bekend als keramische coating beschermd de lak tegen krassen en vuil. De coating heeft een water en vuilafstotende werking, hierdoor blijft de lak langer schoon en is de auto makkelijker schoon te maken is. 


Bij een auto die voorzien is van een glascoating valt het vuil als het ware van de auto af tijdens het wassen. De meeste krassen op een auto ontstaan door het incorrect wassen, hierdoor wordt het zand als schuurpapier over de lak verplaatst en geeft dit krassen.


Voordat wij de coating op de lak aanbrengen maken wij de lak eerst perfect, alle lichte krassen/was krassen worden uit de lak gepolijst. Dit vergt veel oog voor detail, wij beschikken dan ook over een lichtstudio met alle lampen voor het polijsten en plaatsen van de coating. 


Alle coatings die wij plaatsen zijn van IGL, dit is een zeer gerespecteerd merk en naar onze mening de beste op de markt. Wij geven dan ook 3 jaar garantie op de coating.

Glascoating ten opzichte van Wax

Het grootste verschil tussen een waxbeurt en een glascoating behandeling zit hem voornamelijk in het voorwerk. Met een uitgebreide waxbeurt wordt er namelijk vrijwel nooit gepolijst en alleen maar gekleid. Dit alleen om vuil uit de lak en krassen te halen, en vervolgens weer op te vullen meet een flinke laag wax. Hierdoor lijkt het alsof de auto geheel krasvrij is, totdat die weer grondig gewassen is of de wax zijn werking verliest.


Het andere grote verschil is dan ook de levensduur van een wax, dat zit namelijk op uiterlijk 6 maanden. Bij een glascoating kan dat oplopen tot wel 5 jaar! Ook met wassen gaat de glascoating ook niet van de auto omdat deze doormiddel van een chemisch proces aan de toplaag van de auto gehecht zit. Dat gecombineerd met een hardheid van 9H maakt het ook nog eens super kras werend.

Glascoating ten opzichte van een Nano Coating

Voordat we uitleggen wat een Nano Coating precies inhoudt, willen we vast aangeven dat deze behandeling niet behoort tot onze services. Waarom leggen we u zo uit.


De Nano Coating is een behandeling die erg veel lijkt op de behandeling Glascoating. Het preparen van de lak is vrij vergelijkbaar. De auto wordt namelijk ook eerst volledig schoongemaakt. Doormiddel van de auto in te spuiten met een pre-wash kunnen hardnekkige vuilresten vast losweken. Hierna wordt de auto volledig gewassen volgens de twee emmer methode. Dit is om te voorkomen dat vuilresten in het water opgenomen worden in de washandschoen zodat er tijdens het wassen geen krassen worden veroorzaakt. Na het wassen wordt de auto volledig gekleid, dit wordt gedaan om microscopische vuilresten uit de poriën van de lak te verwijderen.


Nu de lak volledig kaal is, kan er worden gepolijst. Met polijsten wordt er een laag van de lak verwijderd zodat de krassen uit het oppervlakte verdwijnen. In polijstwerk zit enorm veel verschil en dat is uiteindelijk in het resultaat te zien. Met een ‘normale polijstbeurt’ wordt er bijvoorbeeld enkel licht gepolijst. Met enkel licht polijsten komt al direct veel glans uit de lak terwijl in onze ogen dan nog bij lange na niet een goed resultaat is behaald. Bij polijsten geldt namelijk de 80/20 regel. Dat wilt zeggen dat 80% van het resultaat is te behalen in 20% van de tijd en vice versa. Indien je een auto echt goed gaat polijsten kost dit dus veel meer tijd. Afhankelijk van de grootte van de auto en het soort lak besteden wij tussen 10 en 20 uur aan het polijsten van één auto. Hierbij gaan wij dan ook verder dan de meeste polijsters. Het is dan ook logisch dat de prijzen er verschillen in het soort behandelingen en dit zit hem voornamelijk in het polijstwerk.


Na het polijsten zal de auto volledig moeten worden ontvet zodat de Nano coating goed kan hechten. Het aanbrengen van de Nano Coating gaat met een applicatie pad of een microvezeldoek. De coating wordt per sectie aangebracht en weer uitgeveegd. Het aanbrengen van de Nano Coating gaat op een erg vergelijkbare manier als de Glascoating. Echter is de Glascoating moeilijker om aan te brengen en is het werken met een specifieke goed belichting onmisbaar.


Het grote verschil tussen een Nano Coating en een Glascoating is dat een Nano Coating vele malen zachter is en minder lang bescherming geeft. Bij een Nano Coating ontstaan er veel gemakkelijker krassen in de lak dan bij een Glascoating. Vanwege dat het verschil in bescherming tussen een glascoating en een nano coating zo groot is hebben wij ervoor gekozen enkel glascoating behandelingen te doen. Indien de bescherming niet goed genoeg is, heeft het namelijk ook geen zin om zeer goed polijstwerk te leveren. Het zou zonde zijn als er 5 tot 10 uur polijstwerk extra verricht wordt terwijl er na 10 wasbeurten toch weer krassen in de lak komen. Omdat een glascoating zo enorm goed beschermt, vinden wij wel de moeite om dit polijstwerk te leveren.


Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen!

Goedendag! Als u vragen heeft of extra informatie wilt weten kunt u hier contact met ons opnemen.
Glascoating Den Bosch
Glascoating en XPEL Specialist
× WhatsApp met Glascoating Den Bosch!